Hei herkkä, olet supersankari!

Olen tullut siihen tulokseen, että olen todella epätyypillinen erityisherkkä. Tavallaan se on hienoa, siis se, että tunnen olevani ainutlaatuinen, mutta joissain asioissa minua suorastaan ärsyttää olla oman tieni kulkija. Tämä on hätähuuto kaikille teille herkille, jotka olette tai ette ole niin kuin minä. Haluan aloittaa kanssanne kansanliikkeen, nyt heti, jotta herkkyytemme saa sille ansaitsemansa aseman. ❤

Jostain syystä me herkät osaamme todella hyvin keskittyä negatiiviseen ja todella huonosti jakaa iloa. Siis silloin kun puhumme toistemme kanssa. Jaamme kyllä rakkautta läheisille ja vastaantulijoille, pidämme huolta heistä ja arvostamme heitä. Mutta se tärkein unohtuu helposti. Emme rakasta itseämme emmekä arvosta herkkyyttämme, vaikka mielestäni sen pitäisi olla ensimmäisenä listalla. Joka ikinen päivä. Ja kyllä, tiedän kuinka vaikeaa on laittaa itsensä etusijalle. Kuitenkin, jotta voisit tuoda onnellisuutta ympärillesi kuormittumatta, on onnellisuuden säteiltävä ensin sisälläsi.

Tiesitkö, rakas herkkä, että todellisuudessa olet supersankari? Ihan totta, tarkoitan tätä. Monet erityisherkät ihmiset ovat upeimpia, monitahoisimpia ihmisiä joita tiedän. Niin ainutlaatuisia, että valtaosa väestöstä todennäköisesti pitäisi heitä sankareina, jos tietäisi kaiken mitä herkkä käy läpi päänsä sisällä. Herkkyytemme on voima, jonka avulla elämme ihmeellistä elämää joka päivä. Vaikka analysoimme paljon ja tunnemme murheet ja huolet vahvemmin kuin muut, ei ole mitään syytä vaipua epätoivoon. Kuten mieheni sanoisi, herkkyydestämme 98% on hyvää ja tekee meistä voimakkaita. Se loppu 2 % auttaa arvostamaan loppua 98% prosenttia vielä enemmän. Kuten Tony Robbins sanoisi, it’s all about the mindset.

EAF121DE-848E-409B-A285-830A5BAD7724

Kyse on siitä, miten mihinkin suhtautuu. Jos etsii jatkuvasti ongelmia, joita herkkyydestä seuraa, niitä löytää varmasti. Jos puolestaan keskittyy siihen, miten herkkyyden voi nähdä voimana, se siitä lopulta tulee. Jos olet unohtanut, että olet supersankari, opettele tunnistamaan itsessäsi ne ihanat piirteet, joita olet pitänyt heikkouksinasi.

Oletko aisti- ja tuntoherkkä? Mieti, miten laimealta maailma tuntuisi, jos aistiherkkyytesi katoaisi. Pasta-annoksesi ei maistuisi niin upealta, koska et kiinnittäisi huomiota siihen, miten kauniin värisiä annoksen päälle ladotut kasvikset ovat. Et ryhtyisi tanssimaan yksinäsi, koska musiikki ei liikuttaisi sinua kuten se nyt tekee. Toisaalta et nauttisi niin paljon lämpimistä villasukista ja kupillisesta kaakaota, koska et olisi niin viluissasi.

Ärsyttääkö sinua, että liikutut helposti? Tiedän kyllä, että kymppiuutisten loppukevennyksen aikana ei välttämättä ole tarkoitus itkeä, mutta toisaalta, miksi ei? Näin vahvasti tunteminen tekee herkästä empaattisen ja ymmärtävän, joka puolestaan antaa mahdollisuuden auttaa muita ihmisiä ja tekee herkästä ihmisen, johon muut luottavat. Toisaalta vahva tunteellisuus antaa myös mahdollisuuden rakastaa vahvemmin kuin moni ymmärtää ja tuoda ympärillesi sellaista onnellisuutta, mitä nykymaailma selvästi tarvitsee.

Supersankarin edellytys ei ole se, että osaat kävellä seinien läpi tai lentää. Silti, tavallaan osaat. Ainakin nähdä röntgenkatseellasi ihmisten todellisiin tunteisiin ja pelastaa ne, jotka ympärilläsi pelastamista tarvitsevat. Olet myös vahvempi kuin monet, koska kaikista tunteistasi huolimatta porskutat eteenpäin joka päivä. Kipeistä ja negatiivisista kokemuksistasi on syntynyt onnellisia alkuja ja arvostusta jokaista iloista hetkeä kohtaan, joka on edessäsi. Supersankarina näet myös asioita, joita muut eivät näe ja on melkein kuin osaisit hidastaa aikaa tuijottaessasi kesäiselle merelle. Olet uskomattoman vahva, koska onnistut kantamaan omien murheidesi lisäksi myös läheistesi huolet ja silti muistat pysähtyä keskelle katua tuijottamaan tähtiä taivaalla.

IMG_2037

En koskaan vaihtaisi mihinkään sitä, että olen erityisherkkä. Sanotaan, että elämä ei ole mustavalkoista vaan täynnä harmaan eri sävyjä. Uskon, että moni Hsp jakaa kanssasi tunteen siitä, että elämä ei ole harmaan värikirjoa vaan sateenkaaren värejä risteilemässä jokaiseen ilmansuuntaan. Miksi siis enää sättisit itseäsi siitä, että olet herkkä? 20 % ihmisistä on syntynyt tämän upean ominaisuuden kanssa. Ota se avosylin vastaan, koska juuri se tekee sinusta supersankarin.

 

Rakkaudella, Kati

4 thoughts on “Hei herkkä, olet supersankari!

  1. Saila says:

    Kiitos tästä kirjoituksesta ❤ Olen itse aikuisiällä tajunnut olevani erityisherkkä, ja se kyllä selitti monia kokemuksiani. Olen iloinen, että löysin tämän blogin. Ihanaa sunnuntaita! 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s